Vi som spelar ukulele

Ukulikes
I Uppsala finns detta gäng som träffas bland annat på öppna spelningar de startade 2012 efter The Ukulele Orchestra of Great Britain hade varit på besök i staden.

Ukuleleklubben Göteborg
I Göteborg startades ukuleleklubben 1997 och består helt enkelt av personer som tycker det är roligt att spela ukulele. Minst sex gånger om året har de klubbmöten med bland annat allspel och öppen scen.

Trellebelle Ukulele Orchestra
I Trelleborg finns detta band som sedan 2006 gjort flera framföranden, konserter, spelat som gatumusikanter och haft tv-framträdanden.

Snygga Grabbars Ukulele Band (SGUB)
I Sundsvall finns SGUB som startade som rent ukuleleband 2004 men som har utvecklats till ett underhållningsband där ukulelen finns med som en liten krydda.

Tobbes ukuleleorkester
I Sundsvall finns Tobbes ukuleleorkester startades våren 2010 av Torbjörn (Tobbe) Jonsson med målet att bli Sveriges största ukuleleorkester. Idag finns det ungefär 60 glada medlemmar.

Sundsvalls UkuleleSällskap (SUS)
Sundsvalls UkuleleSällskap är en ideell förening för alla som äger en ukulele och tycker om att spela och sjunga i goda vänners lag. Föreningen har som mål att anordna ett antal samspelstillfällen varje termin för medlemmarna.

Happy strings
I Helsingborg finns ett ukuleleband som startade redan 2011 i samband med att man satte världsrekord med 1.547 spelande personer. Happy strings sjunger på 6 språk och är 8st i bandet. De underhåller på olika träffar och på äldreboenden.

Vill du också synas här?
Kontakta oss så lägger vi till dig och ditt gäng.