De vanligaste storlekarn på ukulele är (från minst till störst) sopran, concert, tenor och bariton. Större ukulele ger mer klang och mer utrymmer för fingrarna (när man tar ackorden). Däremot så kan man uppleva att större ukulele inte är lika smidiga att ha med sig.

Sopran

Sopran är den minsta storleken (det finns i och för sig en storlek som heter sopranino men den är mycket ovanlig) och är också den vanligaste. Det är den här storleken på ukulele som man ser i de flesta affärer idag. Den totala längden på ukulelen brukar vara 53cm och mensuren (den delen av strängen som kan röra sig) är 33cm. Man stämmer den här ukulelen i ADF#B. I USA och på vissa andra delar i världen så kan den också stämmas i GCEA.

Här hittar du våra sopraner.

Concert

Concert är den näst vanligaste storleken och den som de flesta brukar köpa när man vill att instrumentet ska låta lite mer och man har blivit lite bättre på att spela.  Den totala längden på ukulelen brukar vara 58cm och mensuren (den delen av strängen som kan röra sig) är 38cm. Man stämmer den här ukulelen i ADF#B. I USA och på vissa andra delar i världen så kan den också stämmas i GCEA. Ibland brukar man också byta ut den översta strängen och stämma den en oktav lägre (brukar på engelska heta Low G).

Här hittar du våra consert-ukulele.

Tenor

Det här är den största ukulelen med vanligt sätt att stämma på (ADF#B eller i USA, GCEA). Många proffsmusiker använder den här storleken för sin sustain (hur länge tonen håller innan den klingar av). Den har förstås en djup och varm ton på grund av sin storlek men är förstås större.  Den totala längden på ukulelen brukar vara 66cm och mensuren (den delen av strängen som kan röra sig) är 43cm. Ibland brukar man också byta ut den översta strängen och stämma den en oktav lägre (brukar på engelska heta Low G). Det går att stämma den här ukulelen på samma sätt som de fyra nedersta strängarna på en gitarr också (vilket är DGBE) men det är mer ovanligt och oftast är det då bättre att välja en baritonukulele.

Här hittar du våra tenorer.

Bariton

Detta är det största instrumentet som kallas ukulele, den ger lite mer av ett gitarrljud och är stämd som de fyra nedersta strängarna på en gitarr. Det innebär alltså att ackorden blir annorlunda när man spelar på en baritonukulele. Den är till sin storlek mycket lik en tenorgitarr (den är 1/4 storlek av en akustisk gitarr). Den totala längden på ukulelen brukar vara 76cm och mensuren (den delen av strängen som kan röra sig) är 48cm.

Här hittar du våra bariton-ukulele.